Monday, July 15, 2013

Το Πόθεν Έσχες του Υπουργικού


Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δεν χρειάζεται την Τρόικα για διαχείριση του προσωπικού του χαρτοφυλακίου, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του της Παιδείας, Κυριάκο Κενεβέζο, ο οποίος...
έχει παθητικό 400 χιλιάδες ευρώ.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την κατάσταση περιουσίας των μελών της κυβέρνησης που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο από το Προεδρικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλοι οι υπουργοί διαθέτουν αρκετά περιουσιακά στοιχεία πλην όμως την ίδια ώρα έχουν και αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις, με εξαίρεση τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος δεν οφείλει ούτε σεντ!
Ο Χάρης Γεωργιάδης έχει πολύ λίγες καταθέσεις αλλά δεν έχει δάνεια. Ο Κυριάκος Κενεβέζος είναι ο μόνος με παθητικό.

Οι υπόλοιποι, παρά τα χρέη τους, διαθέτουν περιουσία που τα υπερβαίνει. Μετά τον Κενεβέζο, η μη έχουσα υπουργός είναι η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου. Τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία διαθέτει ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.


Οι καταστάσεις περιουσιακών στοιχείων των υπουργών, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του υφυπουργού παρά τω Προέδρω, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας «στο πλαίσιο της πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για χρηστή διοίκηση και διαφάνεια και των εξαγγελιών του για διεύρυνση του καταλόγου των ελεγχόμενων αξιωματούχων που υποχρεούνται να δημοσιοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία (πόθεν έσχες) σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταστάσεις, οι οποίες υπολογίστηκαν με βάση το ιστορικό κόστος, ετοιμάστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας στη βάση στοιχείων που έχουν δώσει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά τα περιουσιακά στοιχεία 


Source:http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=140280&show=Y

No comments:

Share |