Tuesday, January 8, 2013

Ν.Ε. Ορφανίδης: Οι 16 υπεραγορές του σχεδίου



Τη λίστα με τις 16 υπεραγορές της αλυσίδας Ορφανίδης που προτίθεται να λειτουργήσει η εταιρεία των προμηθευτών, περιλαμβάνει το παράρτημα του μνημονίου συναντίληψης που υπέγραψαν Χρίστος Ορφανίδης και Γιώργος Γεωργίου εκ μέρους μερίδας προμηθευτών.
Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο σχέδιο εφαρμοστεί, στόχος είναι να λειτουργήσουν από τις 14 του Γενάρη οι 16 πιο κάτω υπεραγορές:



Λευκωσία
Ανθούπολη, Παλιομέτοχο, Λατσιά, Αγίου Παύλου, Σοπάζ
Ελεύθερη Αμμόχωστος
Παραλίμνι
Λάρνακα
Κεντρικό, Δροσιά, Κίτι, Σκαρίνου
Λεμεσός
Εμπορικό κέντρο, Ζακάκι, Πέτρου & Παύλου, Γερμασόγεια, Κολόσσι
Πάφος
Paphos Mall
Κρίσιμο σημείο για εφαρμογή του μνημονίου, θα αποτελέσει η μελέτη βιωσιμότητας που ετοιμάζει η Ernst & Young και η οποία αναμένεται να κατατεθεί στις τράπεζες τις επόμενες μέρες. Οι τράπεζες αποτελούν τον βασικότερο παράγοντα στο όλο σχέδιο αφού χωρίς τις ευλογίες τους τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Εξάλλου, οι τράπεζες δεν έχουν εγκαταλείψει και την ιδέα διορισμού παραλήπτη διαχειριστή στην εταιρεία ακόμα και αν προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο.
Σε ένα άλλο επίπεδο, ερωτηματικά προκαλεί η συμπερίληψη στη λίστα με τους προμηθευτές που εκπροσωπεί ο Γιώργος Γεωργίου διαφόρων εταιρειών οι οποίες φαίνεται να μην έδωσαν τέτοια συγκατάθεση προς το παρόν, έστω και αν είναι διατεθειμένες να συμμετάσχουν σε ένα βιώσιμο πλάνο διάσωσης της εταιρείας.
Γενικά, στις τάξεις των προμηθευτών επικρατεί προβληματισμός για συμμετοχή στο πλάνο και ειδικότερα, από τη στιγμή που δεν γίνεται καμία αναφορά σε τραπεζικές εγγυήσεις για τα νέα αποθέματα.
Την Τετάρτη θα εξεταστεί ενώπιον δικαστηρίου και το αίτημα της GRV North για άρση του απαγορευτικού διατάγματος στην αίτηση εκκαθάρισης που κατέθεσε κατά της εταιρείας Ορφανίδης για οφειλόμενο ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

source: sigmalive.com
Share |