Wednesday, December 19, 2012

UBS: Πρόστιμο $1,5 δισ. για παραποίηση Libor



Το ποσό του 1,4 δισ. ελβετικών φράγκων ($1,5 δισ.) έφτασε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα UBS AG από τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές για την εμπλοκή της στην προσπάθεια παραποίησης παγκόσμιων επιτοκιακών δεικτών. Το ποσό είναι τριπλάσιο από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Barclays.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η UBS ανακοίνωσε σήμερα ότι το πρόστιμο από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέρχεται συνολικά στο $1,2 δισ. Παράλληλα θα πληρώσει £160 εκ. στις βρετανικές αρχές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ από τον οργανισμό και θα εκχωρήσει 59 εκ. φράγκα σε υπολογιζόμενα κέρδη στην ελβετική Εποπτική Αρχή χρηματοοικονομικής αγοράς.

«Αυτό το κεφάλαιο σαφώς δεν είναι θετικό», δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της UBS Sergio Ermotti προσθέτοντας ότι «θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και νομίζω ότι δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας στην τράπεζα να προχωρήσουμε και να αλλάξουμε την τράπεζα για τα καλά. Είναι σημαντικό να αναγνωριστούν τα λάθη όπως κάνουμε σήμερα αλλά, είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η τράπεζα έχει αλλάξει».

Όπως σημείωσε ο Ermotti, περίπου 30-40 άτομα έχουν αποχωρήσει από την τράπεζα ως αποτέλεσμα των ερευνών ενώ ανέφερε ότι δεν αναμένει άλλες αποχωρήσεις. 
source: stockwatch.com.cy
Share |