Friday, September 28, 2012

Απώλειες 64,3% 9μηνου για το ΧΑΚ

Πτώση 64,32% κατέγραψε ο ΓΔ του ΧΑΚ κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με την αβεβαιότητα να εντείνεται εν αναμονή της επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας στη Λευκωσία για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων και των σκληρών μέτρων που προτίθεται να επιβάλει.

Το σκηνικό στην αγορά επιδεινώνεται και από τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη και την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην κατάληξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων.

Οι τραπεζικοί τίτλοι σημείωσαν νέες απώλειες στη σκιά των φημών για τις έρευνες που διεξάγονται από τις εποπτικές αρχές αλλά και των προειδοποιήσεων οικονομικών παραγόντων ότι ο ιδιωτικός τομέας καταρρέει από έλλειψη ρευστότητας.

Τα μόνα καλά νέα για την κυπριακή αγορά έρχονται από τον τομέα του τουρισμού, καθώς σύμφωνα με τη Cystat τα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο σημείωσαν μεγάλη αύξηση, παρέχοντας στήριξη στην οικονομία την στιγμή που άλλοι κλάδοι παραπαίουν.

Τα έσοδα από τον τουρισμό το μήνα Ιούλιο 2012 ανήλθαν στα €301,5 εκ. σε σύγκριση με €274,4 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του 2011 με την αύξηση να φτάνει τα €27,1 εκ.

source: stockwatch.com.cy
Share |