Wednesday, September 5, 2012

37.000 οι άνεργοι τον Αύγουστο στην Κύπρο

37.000 οι άνεργοι τον Αύγουστο στην Κύπρο

 Αυξημένα είναι τα ποσοστά ανεργίας σε σχέση με τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία. Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ανησυχητική αύξηση της ανεργίας μεταξύ των νέων σε διεθνές επίπεδο. Οκτώ χιλιάδες εκατόν ενενήντα άτομα προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο στον μακρύ κατάλογο των ανέργων, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Με βάση τα εποχιακά διορθωμένα στοιχεία: Τον Αύγουστο του 2012 ο αριθμός των ανέργων ανήλθε στις τριάντα έξι χιλιάδες οκτακόσιους ενενήντα τρείς, ενώ τον Αύγουστο του 2011 ήταν εικοσιοκτώ χιλιάδες επτακόσιοι τρείς. Εξάλλου, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας έφτασαν στο τέλος Αυγούστου τις τριάντα τρείς χιλιάδες εννιακόσιους τριάντα τέσσερις, σε σύγκριση με είκοσι έξι χιλιάδες εξακόσιους πενήντα επτά που ήταν τον Αύγουστο του 2011. Η αύξηση των ανέργων σε σχέση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους αντιστοιχεί σε ποσοστό 27,3% και καταγράφεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, του εμπορίου, της μεταποίησης, της δημόσιας διοίκησης, της εστίασης και μεταξύ των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. Την ίδια ώρα, σήμα κινδύνου για αύξηση της ανεργίας στις τάξεις των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο, εκπέμπει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, το ποσοστό των ανέργων μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών παγκοσμίως, αναμένεται να αυξηθεί στο 12,9% μέχρι το 2017, σημειώνονται αύξηση 0,2% σε σχέση από το ποσοστό που προβλέπεται για φέτος. Ο Οργανισμός αποδίδει τα συμπεράσματα στο γεγονός ότι η κρίση στην Ευρώπη πλήττει πλέον και τις αναπτυσσόμενες χώρες ενώ αποθαρρυμένοι οι νέοι από την κατάσταση, σταματούν να αναζητούν απασχόληση.

source: ant1iwo.com
Share |