Thursday, May 3, 2012

Σε χαμηλά πέντε μηνών το Χ.Α.

Σε χαμηλά πέντε μηνών το Χ.Α.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χ.Α. και μάλιστα με τζίρο. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα της 19ης Ιανουαρίου, δηλαδή σχεδόν πέντε μήνες πίσω, στις 687 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα από την ταπεινωτική κατηγορία της χρεοκοπίας. Το νέο αυτό πέρασε στα “ψιλά” της αγοράς, αφού είναι έντονη η φημολογία ότι η κυβέρνηση μετά τις απαιτήσεις της τρόικας θα προχωρήσει στη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση των τραπεζών με τον όποιο τρόπο, έστω κι αν αυτό σημαίνει κρατικοποίησή τους.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά της τρόικα λόγω της καθυστέρησης που σημειώνεται στην ανακεφαλαιοποίηση από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος “παρκαρισμένα” 18 δισ. ευρώ. Από την άλλη δεν είναι καθόλου καλά τα στοιχεία για την μεταποίηση στην Ευρώπη σε αντιδιαστολή με τις ΗΠΑ που το αντίστοιχο μέγεθος κινήθηκε πάνω από τις προβλέψεις. Η βουτιά στο Χ.Α. συντελείται με τζίρο, ο οποίος διαμορφώνεται πάνω από τα 18 εκατ. ευρώ. Μεγάλη και σήμερα είναι η βουτιά στις τράπεζες, με το Τ.Τ. να υποχωρεί στα 0,3690 ευρώκαι με ποσοστό 7,75%. ίδια εικόνα για τη Eurobank, που καταγράφει απώλειες πάνω από 6%, στα 0,5650 ευρώ και όγκο 1,029 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 3,46% για την Πειραιώς, στα 0,2510 ευρώ και 1,640 εκατ. τεμάχια. Πτώση 3,77% για την Alpha, στο 1,02 ευρώ και 2,370 εκατ. τεμάχια και λιγότερο κατά 2,38% για την Εθνική, στο 1,64 ευρώ και 1,915 εκατ. τεμάχια. Σε ιστορικά χαμηλά οδεύει και πάλι η ΔΕΗ, στα 2,47 ευρώ, πτώση πάνω από 4% για τον ΟΤΕ ο οποίος δεν θα περιλαμβάνεται στους δείκτες της Morgan Stanley και πτώση άνω του 2% για την Coca Cola, το outlook της οποίας υποβαθμίζει η S&P. Η Coca Cola διαπραγματεύεται κάτω και από τα 14,70 ευρώ. Οριακή αντίδραση έχει βγει για τον ΟΠΑΠ και την Jumbo.

source: reporter.gr
Share |