Thursday, March 22, 2012

Κίνα: Συνεχίζεται η συρρίκνωση της μεταποίησης


Κίνα: Συνεχίζεται η συρρίκνωση της μεταποίησης

Επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας υποδεικνύουν τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο, η οποία συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχή μήνα.

Ο δείκτης Υπευθύνων Παραγωγής της HSBC υποχώρησε στις 48,1 μονάδες από τα υψηλά τεσσάρων μηνών που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο στις 49,6 μονάδες. Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν στα χαμηλά τεσσάρων μηνών, ενώ οι προσδοκίες των αναλυτών για ανάκαμψη στις παραγγελίες εξαγωγών διαψεύστηκαν. Πτώση σημείωσαν και οι προσλήψεις, οι οποίες υποχώρησαν στα χαμηλά δύο ετών.

«Με τις νέες παραγγελίες εξαγορών να παραμένουν σε υποτονικά επίπεδα και την εγχώρια ζήτηση να αμβλύνεται, η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα συνεχίζεται», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC για την Κίνα, Κιου Χονγκμπίν.

«Τα εν λόγω στοιχεία υποδεικνύουν ότι υπάρχει κάποιο βαθύτερο αίτιο, πέρα από το πρόβλημα του Νέου Κινεζικού Έτους, το οποίο δεν πλήττει μόνο τις εξαγωγές αλλά και την εγχώρια ζήτηση», υπογραμμίζει ο Τιμ Κόρντον, επικεφαλής της ING στη Σιγκαπούρη.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |