Wednesday, March 28, 2012

Χρυσός: Πτώση 1,6% μετά την αποτυχία υπέρβασης των 1.700 δολ.


Χρυσός: Πτώση 1,6% μετά την αποτυχία υπέρβασης των 1.700 δολ.


Σημαντική πτώση κατέγραψε η τιμή του χρυσού εξαιτίας των ενδείξεων για αδύναμη φυσική ζήτηση για το μέταλλο αλλά και των ρευστοποιήσεων που πυροδότησε η αποτυχία υπέρβασης των 1.700 δολ. ανά ουγγιά.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 27 δολάρια ή 1,6% στα 1.657,90 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Οι αγοραστές στην Ινδία, το μεγαλύτερο εισαγωγέα του κόσμου, δείχνουν απόντες καθώς οι λιανοπωλητές χρυσού της χώρας απεργούν σε διαμαρτυρία για τον νέο φόρο εισαγωγών και πωλήσεων. Οι Ινδοί κοσμηματοπώλες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία έως ότου ανακληθεί η απόφαση για την επιβολή του φόρου, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών είπε πως η κυβέρνηση θα εμμείνει στην απόφασή της.

Η τιμή του μετάλλου βρέθηκε επίσης υπό πίεση από τις απώλειες στις υπόλοιπες αγορές και από τα κέρδη του αμερικανικού δολαρίου.

Goldman Sachs: Η τρέχουσα τιμή του χρυσού είναι "εξαιρετικά χαμηλή"

Η τιμή του χρυσού στα τρέχοντα επίπεδα είναι εξαιρετικά χαμηλή, εκτιμούν αναλυτές εμπορευμάτων της Goldman Sachs.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές προβλέπουν ότι, ο χρυσός θα ανέλθει στα $1,785 η ουγγιά τους επόμενους 3 μήνες, στα $1,840 τους επόμενους 6 και στο τέλος του χρόνου θα διαμορφωθεί στα $1,940 η ουγγιά.

«Στα σημερινά επίπεδα η τιμή του χρυσού παραμένει ελκυστική για trading, αλλά όχι ως μακροπρόθεσμη επένδυση», αναφέρουν σύμφωνα με το CNBC.

Υποστηρίζουν ότι τα πραγματικά επιτόκια στις ΗΠΑ αποτελούν τον πιο σημαντικό μοχλό της τιμής του χρυσού σε δολάριο, αλλά αυτή η σχέση χάλασε στα τέλη της περσινής χρονιάς.

«Η αγορά χρυσού περίμενε πως τα επιτόκια θα αυξάνονταν λόγω της βελτίωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης», ανέφεραν οι αναλυτές. «Οι αμερικανοί οικονομολόγοι μας, αναμένουν υποτονική ανάπτυξη και περαιτέρω χαλάρωση από την Fed το 2012, η οποία αναμένεται να δώσει ώθηση στις προσδοκίες της αγορά για επιτόκια κοντά στο μηδέν».

Οι πιο απαισιόδοξοι πάντως εκτιμούν ότι, η τιμή του χρυσού έφτασε πέρσι στο υψηλότερο δυνατό σημείο του πέρσι στο $1,920,70 καθώς οι αγορές ξεκινούν να εμπιστεύονται περισσότερο τις δυτικές οικονομίες.

Οι αναλυτές της Goldman πάντως παραδέχονται ότι, τα ισχυρότερα των εκτιμήσεων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ αποτελούν κίνδυνο για τις προβλέψεις τους που αφορούν το πολύτιμο μέταλλο.


source: capital.gr

No comments:

Share |