Wednesday, February 1, 2012

Η ΕΕ μπλοκάρει τη συγχώνευση Deutsche Boerse και NYSE


Η ΕΕ μπλοκάρει τη συγχώνευση Deutsche Boerse και NYSE

«Φρένο» πάτησαν οι ευρωπαϊκές αρχές στη διαδικασία συγχώνευσης των κορυφαίων χρηματιστηρίων, καθώς οι δύο εταιρείες δεν κατάφεραν να διασκεδάσουν τους προβληματισμούς της Κομισιόν σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε για τη χρηματιστηριακή αγορά η συγχώνευση.

«Φρένο» πάτησαν οι ευρωπαϊκές αρχές στη διαδικασία συγχώνευσης των κορυφαίων χρηματιστηρίων Deutsche Boerse και NYSE Euronext την Τετάρτη, καθώς οι δύο εταιρείες δεν κατάφεραν να διασκεδάσουν τους προβληματισμούς της Κομισιόν σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε για τη χρηματιστηριακή αγορά η συγχώνευση.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν, ο όμιλος που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση των δύο χρηματιστηρίων θα δημιουργούσε έναν ασφυκτικό κλοιό στην αγορά futures στην Ευρώπη και θα λειτουργούσε ανασταλτικά για την εισαγωγή νέων εταιρειών.

«Η συγχώνευση μεταξύ των Deutsche Boerse και NYSE Euronext θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου μονοπωλίου στην αγορά ευρωπαϊκών παράγωγων προϊόντων», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος σε θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

«Οι εν λόγω αγορές βρίσκονται στην καρδιά του χρηματοοικονομικού συστήματος και είναι ζωτικής σημασίας για διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία. Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποια λύση αλλά οι προτάσεις που κατατέθηκαν δεν κατόρθωσαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες μας», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |