Friday, January 20, 2012

Μ. Βρετανία: Αύξηση στις λιανικές πωλήσεις το Δεκέμβριο


Μ. Βρετανία: Αύξηση στις λιανικές πωλήσεις το Δεκέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Αύξηση παρουσίασαν οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις το Δεκέμβριο, παρά την κατάσταση της οικονομίας, ενισχυμένες από τις πωλήσεις-ρεκόρ ρουχισμού και υποδημάτων και τις ήπιες καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ήταν κατά 2,6% υψηλότερες σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Office for National Statistics.

Οι πωλήσεις εμφάνισαν σημαντική ανάκαμψη από την κατά 0,5% μηνιαία πτώση και την κατά 0,4% ετήσια αύξηση του Νοεμβρίου.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν οι πωλήσεις να ενισχυθούν 0,7% σε μηνιαία βάση και κατά 2,5% σε ετήσια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Στο τέταρτο τρίμηνο οι λιανικές πωλήσεις ήταν κατά 1,1% υψηλότερες σε σχέση με το τρίτο, σημειώνοντας την ισχυρότερη τριμηνιαία ανάπτυξη από τον Αύγουστο του 2010.

Οι πωλήσεις από τα καταστήματα τροφίμων ενισχύθηκαν 0,4%, ενώ οι πωλήσεις από καταστήματα εκτός τροφίμων αυξήθηκαν 1%. Επιπλέον, οι πωλήσεις από υφάσματα, ρούχα και υποδήματα εμφάνισαν άνοδο 1,8% σε μηνιαίο επίπεδο, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 1988 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.



source: capital.gr

No comments:

Share |