Tuesday, January 10, 2012

Κίνα: Άνοιγμα στους ξένους θεσμικούς


Κίνα: Άνοιγμα στους ξένους θεσμικούς


Σε πλήρη μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού κλάδου με «άνοιγμα» στους ξένους επενδυτές προχωρά η Κίνα. Αυτό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Wen Jiabao, που επιβεβαιώνεται και με τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Guo Shuqing.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο πρωθυπουργός Wen δήλωσε πως η Κίνα σκοπεύει να προχωρήσει στο άνοιγμα του χρηματοοικονομικού κλάδου επιτρέποντας μεγαλύτερες επενδύσεις ξένων σε τράπεζες και ασφαλιστικές. Ο κ. Guο προσέθεσε ότι θα αναθεωρηθούν ο μηχανισμός και τα κριτήρια διαγραφής μετοχών από το χρηματιστηριακό ταμπλό. «Η Κίνα θα προχωρήσει και σε διασυνοριακά ETF» δήλωσε ο Guo όπως μεταδίδει το Marketwatch, προσθέτοντας ότι στόχος του Πεκίνου είναι να ενθαρρύνει τις τοποθετήσεις από θεσμικούς επενδυτές.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της υπερτιμολόγησης στις αρχικές δημόσιες προσφορές και την κακώς εννοούμενη κερδοσκοπία σε μετοχές εταιρειών με φτωχές επιδόσεις» είπε ο Guo. Προσέθεσε ότι η Κίνα θα επεκταθεί στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε ασήμι και κρατικά ομόλογα.



source: euro2day.gr

No comments:

Share |