Tuesday, January 31, 2012

Πτώση 98% στα κέρδη της Banco Santander


Πτώση 98% στα κέρδη της Banco Santander

Μαδρίτη (Dow Jones) – Η Banco Santander ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου υποχώρησαν 98% καθώς ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις 1,81 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή της στον ισπανικό κλάδο real estate, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως εξοικονόμησε περισσότερα κεφάλαια προκειμένου να καλύψει τυχόν ζημιές από επισφαλή δάνεια στον κλάδο ακίνητης περιουσίας.

Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου υποχώρησαν στα 47 εκατ. ευρώ από τα 2,10 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν 1,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires σε οκτώ χρηματιστηριακές.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στα 7,97 δισ. ευρώ, περισσότερο από ό,τι στα τελευταία τρίμηνα, που ήταν υψηλότερα από τα 7,72 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στη διάρκεια του 2011, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης με βάση τη χρηματιστηριακή αξία, ανακοίνωσε ότι είχε αυξήσει τα δάνειά της 4% καθώς ο υψηλότερος δανεισμός στη Λατινική Αμερική αντιστάθμισε τη συρρίκνωση της ζήτησης για πίστωση στην Ευρώπη. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν 3%, ανακοίνωσε η Santander.

Τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης υποχώρησαν 35% στα 5,35 δισ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας των επιπλέον προβλέψεων 3,18 δισ. ευρώ. Η Santander δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της, η τράπεζα κέρδισε περισσότερα από τη Λατινική Αμερική σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι μετοχές της Santander είναι χαμηλότερα 25% σε σχέση με το περασμένο έτος, κυρίως εξαιτίας της κρίσης κρατικού χρέους στην Ευρώπη που έχει οδηγήσει τις μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου χαμηλότερα.




source: capital.gr

No comments:

Share |