Monday, December 12, 2011

Σαρρής στην προεδρία της Marfin Laiki



Σαρρής στην προεδρία της Marfin Laiki

Tην προεδρία του ομίλου της Μarfin Laiki αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, έπειτα από πρόταση που του έχει κάνει το δ.σ. του τραπεζικού ομίλου και που ο ίδιος αποδέχεται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Σημειώνεται πως το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα Αλήθεια, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές του INBNews αναφέρουν πως ο Μιχάλης Σαρρής αποδέχτηκε με ιδιαίτερα θετική προσέγγιση την πρόταση.

Τονίζεται παράλληλα, ότι σε συνεδρία του δ.σ. που θα πραγματοποιηθεί εντός της Δευτέρας θα εγκριθεί ο διορισμός του πρώην υπουργού Οικονομικών στην προεδρία του ομίλου. Εξάλλου, το καλοκαίρι που πέρασε ο Μιχάλης Σαρρής δέχθηκε πρόταση για να γίνει εκ νέου υπουργός Οικονομικών από τον Δημήτρη Χριστόφια, την οποία ωστόσο απέρριψε λόγω διαφωνίας του με την οικονομιική προσέγγιση της κυβέρνησης.

Έντονο κυπριακό χρώμα

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός -περίπου-ο Ανδρέας Βγενόπουλος άφησε κενή την θέση του προέδρου της Marfin Laiki, ενώ την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε και ο Ευθύμιος Μπουλούτας από τη θέση του CEO του τραπεζικού ομίλου. Αρχικά ο Χρίστος Στυλιανίδης ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας πληρώνοντας της θέση του κ. Μπουλούτα, ενώ αυτή την εβδομάδα ακόμη πιο "κυπριακό" χρώμα παίρνει η Marfin Laiki μέσω της προεδρίας που αναλαμβάνει ο Μιχάλης Σαρρής.

Μέσα σε ένα μήνα η τράπεζα περνά ξανά σε κυπριακά χέρια μετά από πέντε χρόνια , τουλάχιστον όσον αφορά το διοικητικό και διευθυντικό κομμάτι. Στο μετοχικό status δεν αλλάζει τίποτα μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι επόμενοι μήνες της κρίσιμης ανακεφαλαιοποίησης του ομίλου θα διαμορρφώσουν τα νέα δεδομένα για τη Marfin Laiki.

Υπενθυμίζεται ότι κύριος μέτοχος της τράπεζας είναι ο επενδυτικός όμιλος Dubai Financial Limited Liability, με ποσοστό πέραν του 18% ενώ η Marfin Investment Group (MIG) κατέχει ποσοστό που προσεγγίζει το 10%. Με τα εν λόγω δεδομένα κάπου στο 1/3 του ομίλου βρίσκεται υπό την "διαχείριση" του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος πλέον καλείται να αποδείξει και πόσο κοντά ή όχι βρίσκεται στη Marfin Laiki, μέσω της τοποθέτησης που θα κάνει στην ΑΜΚ ή ποιους επενδυτές δύναται να "φέρει" στον όμιλο.

source: sigmalive.com

No comments:

Share |