Friday, December 2, 2011

Μείωση επιτοκίων από Κίνα αναμένουν Goldman Sachs και HSBC


Μείωση επιτοκίων από Κίνα αναμένουν Goldman Sachs και HSBC


Οι Goldman Sachs και HSBC Holdings προβλέπουν ότι η Κίνα θα μειώσει τα επιτόκια το 2012, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι ανταγωνιστικές τους, οι οποίες και θεωρούν ότι τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού θα αποτρέψουν τη μείωση.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τις απαιτήσεις για κατοχή διαθεσίμων από τα πιστωτικά ιδρύματα στις 30 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά από το 2008, καθώς βαθαίνει η κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Ένδεκα οικονομολόγοι από τους 20 που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, δήλωσαν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα το 2012, ενώ άλλοι τέσσερις προέβλεψαν και αυξήσεις. Οι Goldman Sachs και HSBC είναι μεταξύ των πέντε που αναμένουν μειώσεις.

Η πρόκληση της Κίνας στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, είναι να διατηρήσει την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως χωρίς να ενισχύσει τις πιέσεις από τον πληθωρισμού, αναζωπυρώνοντας τη φούσκα του real estate που έχει αρχίσει να υποχωρεί.

«Οι αρχές θα πρέπει να είναι προσεκτικές ότι η χαλάρωση δεν μπορεί να κάνει πολλά προκειμένου να αποτρέψει μια επανάληψη των λαθών που έλαβαν χώρα στην κρίση του 2008», αναφέρει οικονομολόγος της HSBC.



source: capital.gr

No comments:

Share |