Friday, December 2, 2011

Θα χρειαστούν 10 δισ. ευρώ οι γερμανικές τράπεζες μετά τα stress tests


Θα χρειαστούν 10 δισ. ευρώ οι γερμανικές τράπεζες μετά τα stress tests


Σχεδόν 10 δισ. ευρώ θα χρειαστεί να αντλήσουν οι γερμανικές τράπεζες για να πετύχουν το στόχο κεφαλαιακής επάρκειας, μετά την ολοκλήρωση των stress test της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Στις αρχές Οκτωβρίου η αρχή σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν 106 δισ. ευρώ, με τα 5 δισ. να αναλογούν στις γερμανικές τράπεζες, προκειμένου να επιτευχθεί βασικός δείκτης τραπεζικής επάρκειας ύψους 9%.

«Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή ως ένα σημείο προωθεί την ιδέα του περιορισμού της δυνατότητας των τραπεζών να λαμβάνει υπόψη τα οφέλη από τα γερμανικά ομόλογα στον υπολογισμού της πιθανής κεφαλαιακής ανεπάρκειας», δήλωσε πηγή του Dow Jones Newswires.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πλήγμα κυρίως για τις γερμανικές τράπεζες, οι οποίες απέστειλαν πρόσφατα κοινή επιστολή προς την ΕΒΑ ζητώντας άδεια να παραδώσουν τα σχέδια επανακεφαλαιοποίησης στις 13 Ιανουαρίου αντί για το Δεκέμβριο.

Κατά την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η ΕΒΑ δε σκοπεύει να αυξήσει τις απαιτήσεις των επόμενων stress test.

Με το ισχύον σενάριο, Commerzbank αναμένεται να παρουσιάσει κεφαλαιακή ανεπάρκεια ύψους 5 δισ. ευρώ, αναφέρουν πηγές του Dow Jones, ενώ η Deutsche Bank θα πρέπει να διατηρήσει κέρδη 2,8 δις. ευρώ για να επιτύχει το στόχο του 9%.


source: capital.gr

No comments:

Share |