Wednesday, December 21, 2011

BoJ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, πιο επιφυλακτική για την οικονομία


BoJ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, πιο επιφυλακτική για την οικονομία

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, ωστόσο περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την οικονομία, εξαιτίας των ισχυρών ενδείξεων ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης επηρεάζει την ανάπτυξη παγκοσμίως και τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας.

Η επιβράδυνση των εξαγωγών, η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος και οι χαμηλές κεφαλαιακές δαπάνες, αρχίζουν να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη του στόχου της BoJ για ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως στις αρχές του επομένου έτους.

Σε μια ένδειξη για την συνεχιζόμενη επίδραση που έχει η παγκόσμια επιβράδυνση στην ιαπωνική οικονομία, οι ιαπωνικές εξαγωγές κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση του εξαμήνου το Νοέμβριο, με τις παραγγελίες προς την Ασία να υποχωρούν εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης για ημιαγωγούς και ψηφιακές κάμερες.

Συγκεκριμένα, κα όπως αναμενόταν, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο επίπεδο του 0,0%-0,1%, μετά από τη χαλάρωση της πολιτικής της πριν από δύο μήνες, όταν αύξησε το πρόγραμμα αγοράς assets.

Ωστόσο, αυτή τη φορά έδωσε μια πιο δυσάρεστη εκτίμηση για την οικονομία σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, επισημαίνοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας έχει σταματήσει εξαιτίας της επίδρασης από την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την άνοδο του γιεν.


source: capital.gr

No comments:

Share |