Tuesday, December 27, 2011

ΗΠΑ: Αγοράζουν ότι "ξεφορτώνουν" οι ευρωπαϊκές τράπεζες


ΗΠΑ: Αγοράζουν ότι "ξεφορτώνουν" οι ευρωπαϊκές τράπεζες


Καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να ξεπεράσει την κρίση χρέους, οι αμερικανικές εταιρείες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσπαθούν να επωφεληθούν και να αποκτήσουν assets που ανήκουν στις τράπεζες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι πωλήσεις ενισχύονται κυρίως καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες προσπαθούν να αυξήσουν το κεφάλαιό τους και να συρρικνώσουν τους ισολογισμούς, συχνά μετά από εντολές των τοπικών αρχών.

Χαρακτηριστικό είναι πως αναλυτής της Morgan Stanley, ο Huw van Steenis, εκτιμά πως στους επόμενους 18 μήνες τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη θα «ξεφορτώσουν» assets ύψους 3 τρισ. δολαρίων.

Αυτό το μήνα μια ομάδα τριών τραπεζιτών από τον κολοσσό εξαγορών Kohlberg Kravis Roberts βρέθηκε στην Ελλάδα για να εξετάσει μια «υποσχόμενη» ιδιωτική εταιρεία που δεν μπορεί να έχει τη βοήθεια ελληνικών τραπεζών προκειμένου να της παράσχουν πίστωση για μελλοντική ανάπτυξη, αναφέρει το δημοσίευμα του CNBC που επικαλείται τους New York Times.

Εξάλλου, η Blackstone Group συμφώνησε να αγοράσει από την Commerzbank 300 εκατ. δολάρια σε δάνεια real estate που υποστηρίζονται από ακίνητα, μεταξύ των οποίων το Mondrian South Beach Hotel στη Φλόριντα και τα ξενοδοχεία Sofitel στο Σικάγο, το Μαϊάμι, τη Μινεάπολις και το Σαν Φρανσίσκο. Η Commerzbank βρίσκεται υπό πίεση από τις αρχές για να συγκεντρώσει 5,3 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια μέχρι τα μισά του 2012.

«Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει μια αναδιάρθρωση και συρρίκνωση στους ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς», δηλώνει ο Timothy J. Sloan, οικονομικός διευθυντής στη Wells Fargo, η οποία τον προηγούμενο μήνα απέκτησε 3,3 δισ. δολάρια σε δάνεια real estate από μια ιρλανδική τράπεζα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά για τις κατάλληλες περιπτώσεις».



source: capital.gr

No comments:

Share |