Wednesday, November 30, 2011

Fed Beige Book: Αργή έως μέτρια η ανάκαμψη των ΗΠΑ


Fed Beige Book: Αργή έως μέτρια η ανάκαμψη των ΗΠΑ


Ανάκαμψη σημείωσε η οικονομική δραστηριότητα στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ τον Οκτώβριο έως τις αρχές του Νοεμβρίου ωστόσο οι προσλήψεις παρέμειναν σε χαμηλό επίπεδο γεγονός που υποδηλώνει μέτριο αλλά αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης.

Στην τελευταία έκθεσή της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας (Beige Book), η Fed σημειώνει πως 11 από τις 12 περιφερειακές τράπεζες συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν πως η οικονομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές ο ρυθμός ανάπτυξης περιγράφεται ως αργός ή μέτριος.

Σύμφωνα με τη Fed κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα σημειώθηκε μέτρια αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, μεγαλύτερη δραστηριότητα στον τουριστικό κλάδο, σταθερή επέκταση της μεταποίησης ενώ οι μισθοί παρέμειναν σταθεροί σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Εμπόδιο για ταχύτερη ανάπτυξη αποτέλεσε ο στεγαστικός κλάδος αν και σε 5 πολιτείες η ανέγερση πολυκατοικιών σημείωσε άνοδο σε αντίθεση με τις κατασκευές μονοκατοικιών που παρέμειναν σε χαμηλό επίπεδο.

Σημειώνεται πως το beige book, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία έως τις 18 Νοεμβρίου, θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed στις 13 Δεκεμβρίου.



source: capital.gr

No comments:

Share |