Tuesday, November 1, 2011

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης της Dallas Fed


ΗΠΑ: Βελτιώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης της Dallas Fed

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Dow Jones) – Οι επιχειρηματικές συνθήκες για τον κλάδο της μεταποίησης στο Τέξας επέστρεψαν σε επεκτατική περιοχή τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Dallas.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο γενικός δείκτης δραστηριότητας βελτιώθηκε στις 2,3 μονάδες τον Οκτώβριο από -14,4 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας, ενώ θετικοί αριθμοί υποδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας.

Οι υποδείκτες ήταν της Dallas Fed ήταν μικτοί αλλά οι περισσότεροι διαμορφώθηκαν σε ανοδικό έδαφος.

Ο δείκτης παραγωγής για τον Οκτώβριο υποχώρησε στις 4, 1 μονάδες από 5,9 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης απασχόλησης βελτιώθηκε περαιτέρω και αναρριχήθηκε στις 15,1 μονάδες τον Οκτώβριο μετά το άλμα του Σεπτεμβρίου στις 13,4 μονάδες.

"Το 21% των επιχειρήσεων του μεταποιητικού κλάδου ανέφερε πρόσληψη νέων εργαζόμενων, ενώ το 6% ανέφερε απολύσεις. Το τελευταίο μερίδιο είναι και το χαμηλότερο από το 2006".

Ο όγκος των νέων παραγγελιών αυξήθηκε στις 8,3 από 3,6, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης των νέων παραγγελιών υποχώρησε στο -0,9 από 0,6.

Ο δείκτης των αποστολών υποχώρησε στο 2,7 από 9,4 το Σεπτέμβριο.

Η συμπίεση του κόστους υποχώρησε ελαφρώς αυτό το μήνα. Ο δείκτης τιμών που καταβάλλονται υποχώρησε στο 19,1 από 23,5, ενώ ο δείκτης τιμών που λαμβάνονται υποχώρησε στο -0,6 από 3,9.

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις εμφανίστηκαν ταυτόχρονα πιο αισιόδοξες για το μέλλον.

Ο δείκτης των προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο σκαρφάλωσε στο 25,3 από 11,8, ενώ ο δείκτης των προσδοκιών για την γενική επιχειρηματική δραστηριότητα βελτιώθηκε στο 14,7 από -1,5 το Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης προσδοκιών για τις θέσεις εργασίας σε ορίζοντα έξι μηνών αναρριχήθηκε στο 19,3 από 13,0.




source: capital.gr

No comments:

Share |