Monday, November 7, 2011

Μ. Βρετανία: Αυξημένες οι τιμές κατοικιών το Σεπτέμβριο


Μ. Βρετανία: Αυξημένες οι τιμές κατοικιών το Σεπτέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Απρόσμενη αύξηση εμφάνισαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία το Σεπτέμβριο, δείχνοντας τον αποδυναμωμένο ρυθμό δραστηριότητας στον βρετανικό κλάδο ακινήτων.

Ο δείκτης τιμών ακινήτων της Halifax ανακοίνωσε πως οι τιμές τον Οκτώβριο ενισχύθηκαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ ήταν κατά 1,8% χαμηλότερες από τον Οκτώβριο του 2010.

Για τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,3% σε σχέση με τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,1% και πτώση 2,3% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Το Σεπτέμβριο, οι τιμές κατοικιών είχαν υποχωρήσει κατά 0,5% σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 2,3% σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο.

«Ενώ τους τελευταίους πέντε μήνες σημειώθηκαν αυξήσεις, τέσσερις υποχωρήσεις και ένας μήνας χωρίς μεταβολή, στο σύνολο του 2011 δεν σημειώθηκαν μεγάλες μεταβολές», δήλωσε ο Martin Ellis, οικονομολόγος της Halifax.

«Οι πωλήσεις κατοικιών και η παροχή ακινήτων προς πώληση έχουν παραμείνει σε πολύ σταθερά επίπεδα από τα τέλη του 2010… Τόσο οι τιμές όσο και το επίπεδο της δραστηριότητας αναμένεται να διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα τους προσεχείς μήνες», συμπλήρωσε ο Ellis.



source: capital.gr

No comments:

Share |