Monday, November 28, 2011

ΗΠΑ: Ρεκόρ λιανικών πωλήσεων στο εορταστικό 4ήμερο


ΗΠΑ: Ρεκόρ λιανικών πωλήσεων στο εορταστικό 4ήμερο


Το ποσό ρεκόρ των 52,4 δισ. δολαρίων ξόδεψαν οι Αμερικανοί καταναλωτές τη Μέρα Ευχαριστιών και το τριήμερο που ακολούθησε, σύμφωνα με τη ομοσπονδία λιανικού εμπορίου.

«Περιμέναμε το άνοιγμα την Black Friday να είναι ισχυρό, αλλά δεν ξέρω κανένα που να περίμενε να είναι τόσο ισχυρό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Ellen Davis στο ραδιόφωνο του ABC News.

Σύμφωνα με έρευνα της ομοσπονδίας, 226 εκατ. καταναλωτές επισκέφθηκαν φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα κατά τη διάρκεια του τετραήμερου, σημειώνοντας άνοδο κατά 14 εκατ. συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Οι καταναλωτές δείχνουν επιθυμία να ξοδέψουν αυτή την εορταστική περίοδο αλλά ταυτόχρονα κάνουν νωρίς τα ψώνια τους ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή, σχολίασε ο Phil Rist, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BIGresearch, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα για λογαριασμό της ομοσπονδίας λιανικού εμπορίου.

Η δαπάνη ανά καταναλωτή ανήλθε στα 398,62 δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με τα 365.34 δολάρια στο αντίστοιχο διάστημα του 2010.



capital.gr

No comments:

Share |