Thursday, October 6, 2011

Τρία στα τρία για τη Wall


Τρία στα τρία για τη Wall

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Wall, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Παρά το "μούδιασμα" από τον θάνατο του οραματιστή συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, η επανενεργοποίηση των προγραμμάτων της ΕΚΤ για τη στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών σε συνδυασμό με την μικρότερη του αναμενομένου ήταν η αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, παρείχε σημαντικές στηρίξεις.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε στο 1,68% και τις 11.123 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 1,88% στις 2.506 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,83% στις 1.164 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple δέχτηκαν οριακή πίεση στο -0,07%.

Εντυπωσιακά ήταν τα σήμερα στις ευρωαγορές, επωφελούμενες από την ένδειξη συντονισμένων κινήσεων από τους Ευρωπαίους ηγέτες για την ανεύρεση λύσης στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Με την ελληνική κρίση να βρίσκεται στο πιο οριακό σημείο της και το πρώτο "μπαμ" της Dexia να είναι προ των πυλών, οι χαράσσοντες την οικονομική πολιτική "βάζουν πλώρη" για ανάχωμα στη μετάδοση της κρίσης μέσω της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών.

Τα νέα έκτακτα μέτρα τπου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζ. Κ. Τρισέ, έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά, και ιδιαίτερα στις τραπεζικές μετοχές, καθώς βελτιώνει την διατραπεζική αγορά και αποκαθιστά τα επίπεδα ρευστότητας στην αγορά.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 μετά την απρόσμενη ώθηση της BoE κέρδισε 3,71% στις 5.291 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε 3,41% στις 3.075 μονάδες ενώ ο DAX σκαρφάλωσε 3,15% στις 5.645 μονάδες.

source: reporter.gr

No comments:

Share |