Wednesday, October 26, 2011

Peugeot: Μειώνει το προσωπικό δυναμικό της κατά 10%


Peugeot: Μειώνει το προσωπικό δυναμικό της κατά 10%

Παρίσι (Dow Jones) – Η γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων PSA Peugeot Citroen, δήλωσε ότι στοχεύει στη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 10% ως μέρος του προγράμματος μείωσης του κόστους κατά 800 εκατ. ευρώ το 2012.

Σήμερα το πρωί η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, στη μονάδα αυτοκινήτου, εξαιτίας του «πολέμου τιμών» που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη, στη μείωση της παραγωγής εξαιτίας κάποιας διακοπής και στο αυξημένο κόστος από τις καταστροφές της Ιαπωνίας το Μάρτιο και την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των πρώτων υλών.

Για να εξισορροπήσει αυτές τις επιδράσεις, στοχεύει να μειώσει το κόστος κατά 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος και να μειώσει το κόστος εξαγοράς κατά αντίστοιχο ποσό περίπου.

Στη διάρκεια conference call με τους αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Varin επισήμανε ότι το τρέχον τριετές πλάνο της εταιρείας που ξεκίνησε το 2009, στόχο έχει να μειώσει το κόστος κατά 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα χάσουμε το στόχο αυτό, όχι τόσο από την πλευρά του κόστους όσο από αυτή των εσόδων, εξαιτίας της κατάστασης με τις τιμές», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά στην πλευρά του κόστους, δήλωσε ότι θα μειωθεί σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, στην κατασκευή, στην έρευνα και ανάπτυξη, στο ΙΤ και στις πωλήσεις. «Αυτό θα αντιπροσωπεύει περί το 8% της συνολικής βάσης σταθερού κόστους, και ίσως και το 10% του προσωπικού», δήλωσε.

Η διοίκηση αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομέρειες του σχεδίου στους εκπροσώπους των εργαζομένων το πρωί της Τετάρτης, και θα εκδώσει ανακοίνωση αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Ο Varin δήλωσε πως η μείωση του προσωπικού στη Γαλλία θα περιλαμβάνει κυρίως την αντικατάσταση του προσωπικού με προσωρινούς εργάτες, ώστε να ελαχιστοποιήσει την επίδραση σε ό,τι αφορά στο κόστος αναδιάρθρωσης.





source: capital.gr

No comments:

Share |