Thursday, September 29, 2011

MIG: Πώληση της Vivartia Cyprus αντί 42 εκατ. ευρώ


MIG: Πώληση της Vivartia Cyprus αντί 42 εκατ. ευρώ


Στην πώληση της Vivartia Cyprus αντί 42 εκατ. ευρώ προχώρησε η MIG. Το κλιμάκιο της εταιρείας που έκλεισε το deal βρέθηκε σήμερα στην Κύπρο για να επικυρώσει την συμφωνία για την πώληση του 90% της θυγατρικής της Vivartia σε κύπριους επιχειρηματίες. Η MIG θα διατηρήσει το 10% της Vivartia Cyprus προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εξασφαλιστεί η διανομή των προϊόντων της Vivartia στην κυπριακή αγορά.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται ίσως και εντός της ημέρας.

Η Vivartia Cyprus δημιουργήθηκε το 2007 μετά τη συγχώνευση των εταιρειών Charlambidis Dairies και Christies Daires και έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων στην κυπριακή αγορά. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που δραστηριοποιείται παραγωγικά σε όλους τους τομείς των γαλακτοκομικών προϊόντων και τα τελευταία δύο χρόνια έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία των δύο ξεχωριστών γραμμών παραγωγής φρέσκου γάλακτος με τα σήματα Χαραλαμπίδης και Κρίστης, την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών της και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της.

Η εταιρεία έχει και εξαγωγική παρουσία με τυρί σε 24 χώρες, αξίας πέραν των 12 εκατ ευρώ. Απασχολεί περίπου 580 άτομα και έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.




source: capital.gr

No comments:

Share |