Thursday, September 1, 2011

ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός δείκτης του ISM


ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός δείκτης του ISM


Μικρή πτώση σημείωσε τον Αύγουστο ο δείκτης PMI που καταρτίζει το Institute for Supply Management για τον κλάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ ένδειξη ότι συνεχίζεται η υποχώρηση της δραστηριότητας στον κλάδο, αν και ο δείκτης δεν διολίσθησε κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 50 μονάδων όπως φοβόντουσαν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του Institute for Supply Management υποχώρησε στις 50,6 μονάδες τον Αύγουστο από 50,9 μονάδες τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που έκαναν λόγο για μεγαλύτερη πτώση του δείκτη στις 49 μονάδες.

Σημειώνεται ότι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες σηματοδοτούν επέκταση της δραστηριότητας, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες συρρίκνωση.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στις 51,8 μονάδες από 53,5 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης των νέων παραγγελιών αναρριχήθηκε στις 49,6 μονάδες από τις 49,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης της παραγωγής σημείωσε μεγάλη πτώση και διαμορφώθηκε στις 48,6 μονάδες από 52,3 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης των αποθεμάτων βελτιώθηκε αισθητά και ανήλθε στις 52,3 μονάδες από 49,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.



source: capital.gr

No comments:

Share |