Wednesday, September 14, 2011

GE: Αποπληρώνει $3,3 δισ. στην Berkshire για τις προνομιούχες μετοχές


GE: Αποπληρώνει $3,3 δισ. στην Berkshire για τις προνομιούχες μετοχές


Η General Electric Co. σχεδιάζει να αποπληρώσει 3,3 δισ. δολ. στην Berkshire Hathaway Inc. του Warren Buffett για να αγοράσει τις προνομιούχες μετοχές που βρίσκονται στην κατοχή της εταιρείας από την επένδυση που πραγματοποίησε το 2008, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η Berkshire έκανε την επένδυση στην General Electric το φθινόπωρο του 2008 όταν ο χρηματοοικονομικός βραχίονας της GE εγκλωβίστηκε στη δίνη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σε ανακοίνωση της προς τις χρηματιστηριακές αρχές η GE ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του μεριδίου και θα καταβάλει τα απλήρωτα μερίσματα στις 17 Οκτωβρίου.

Η Berkshire εκτιμάται ότι θα κερδίσει τουλάχιστον 1,2 δισ. δολ. από την επένδυση της στην General Electric.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η GE είχε συμφωνήσει να πληρώσει στην Berkshire ετήσιο μέρισμα 10% ή 300 εκατ. δολ. το έτος. Η GE συμφώνησε επίσης να πληρώσει 10% premium, αξίας 300 εκατ. δολ. κατά τον χρόνο αποπληρωμής των προνομιούχων μετοχών.

Ακόμα και μετά την αποπληρωμή, η Berkshire διατηρεί το δικαίωμα να αγοράσει 3 δισ. δολ. σε κοινές μετοχές της GE στα 22,25 δολ. ανά μετοχή. Η μετοχή της GE ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης στα 15,41 δολ.


source: capital.gr

No comments:

Share |