Wednesday, September 14, 2011

Μ. Βρετανία: Μείωση-ρεκόρ για τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα


Μ. Βρετανία: Μείωση-ρεκόρ για τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Ο αντίκτυπος των σαρωτικών μέτρων λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης έγινε ιδιαίτερα αισθητός σήμερα όταν τα επίσημα στοιχεία έδειξαν τη μεγαλύτερη πτώση στην απασχόληση του δημόσιου τομέα από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων.

Η στατιστική αρχή της χώρας ONS ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα υποχώρησε κατά 111.000 στο δεύτερο τρίμηνο στα 6,04 εκατ., που είναι η μεγαλύτερη πτώση από το 1999 όταν ξεκίνησαν οι μετρήσεις. Πλέον υπάρχουν 240.000 λιγότερα άτομα στο δημόσιο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2010, που ήταν επίσης πτώση-ρεκόρ, σύμφωνα με την ONS.

Η μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο οδήγησε στη συνολική αύξηση των επίσημων στοιχείων για την ανεργία κατά 80.000 στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο στα 2,51 εκατ. Το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο στο 7,9%.

Η κυβέρνηση του Cameron βασίζεται στον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας για να απορροφηθούν οι 330.000 υπάλληλοι του δημοσίου που αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο των περικοπών δαπανών της κυβέρνησης.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 41.000 στο δεύτερο τρίμηνο.

Η ONS ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων που ζητούν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 20.300 τον Αύγουστο. Το ποσοστό των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας παρέμεινε στο 4,9%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης των 35.000 στις αιτήσεις επιδομάτων και αύξηση του ποσοστού στο 5,0%.

Τα στοιχεία επίσης έδειξαν ότι τα κέρδη κατά μέσο όρο αυξήθηκαν στο 2,1%, εξαιρουμένων των bonus, στο τρίμηνο έως τον Ιούλιο, έναντι αύξηση 2,2% στο τρίμηνο έως τον Ιούνιο.



source: capital.gr

No comments:

Share |