Thursday, August 18, 2011

Marfin: Reverse split και νέα αξιόγραφα


Marfin: Reverse split και νέα αξιόγραφα

Έκτακτη γενική συνέλευση για την πραγματοποίηση reverse split των μετοχών της και για έκδοση νέων αξιογράφων κεφαλαίων ανακοίνωσε σήμερα η Marfin.

Η συνέλευση θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου και σε αυτή το ΔΣ της Marfin προτείνει τέσσερα ψηφίσματα:

Το πρώτο αφορά το reverse split με την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από €0,85 σε €1,70 και με την αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μετοχών σε 1,1 δις από 2,2 δις που είναι σήμερα.

Το δεύτερο ψήφισμα αφορά την έκδοση αξιογράφων κεφαλαίου μέχρι €738 εκ. σε αντικατάσταση παλαιοτέρων εκδόσεων Αξιογράφων Κεφαλαίου της Εταιρείας έκδοσης 2008, 2009 και 2010. Τα νέα αξιόγραφα θα αποτελούν πρωτοβάθμια κεφάλαια συμβατά με τη Βασιλεία ΙΙΙ, σε αντικατάσταση των υφισταμένων.

Το τρίτο ψήφισμα αφορά την αύξηση του εγκεκριμένου μετοχικού κεφαλαίου από €1,87 δις σε €2,47 δις, με τη δημιουργία 350 εκ. νέων μετοχών. Οι νέες μετοχές θα καλύψουν τις ανάγκες τις εταιρείας για το share option scheme, σε περίπτωση ενεργοποίησης του Εναλλακτικού Μηχανισμού Ικανοποίησης Μη Καταβληθέντος Τόκου στα πλαίσια των όρων των Εκδόσεων Αξιογράφων Κεφαλαίου της Εταιρείας 2009 και 2010, σε περίπτωση μετατροπής των Μετατρέψιμων Αξιόγραφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ) που εκδόθηκαν σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και τις ανακοινώσεις της Εταιρείας και εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 12.8.2011 και σε περίπτωση υποχρεωτικής μετατροπής των Αξιογράφων Κεφαλαίου που θα εκδοθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρείας ημερομηνίας 15.7.2011, σε κοινές μετοχές, η οποία ενεργοποιείται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Το τέταρτο ψήφισμα αφορά το διορισμό αντιπροσώπου της Marfin που θα την εκπροσωπεί ενώπιον Δικαστηρίου, Εισαγγελικής ή άλλης Δικαστικής Αρχής εντός της ελληνικής επικράτειας για ποινικής φύσεως υποθέσεις, σύμφωνα με την νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |