Thursday, August 18, 2011

Μ. Βρετανία: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο


Μ. Βρετανία: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία ενισχύθηκαν λιγότερο από τις εκτιμήσεις τον Ιούλιο καθώς η πτώση των πωλήσεων ενδυμάτων, υποδημάτων και οικιακών αγαθών αντιστάθμισαν τη βελτίωση στις πωλήσεις των καταστημάτων τροφίμων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η εθνική στατιστική αρχή της χώρας ONS ανακοίνωσε ότι ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε 0,2% τον Ιούλιο, έναντι του Ιουνίου ενώ διατηρήθηκε αμετάβλητος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση των λιανικών πωλήσεων σε ποσοστό 0,4% σε επίπσο μήνα και 0,4% σε επίπεδο έτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων τροφίμων αυξήθηκαν 0,7% τον Ιούλιο, όμως υποχώρησαν σε ποσοστό 1,6% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα που δεν διαθέτουν τρόφιμα υποχώρησαν 0,1% σε επίπεδο μήνα και 1,1% σε επίπεδο έτους. Οι πωλήσεις κλωστουφαντουργίας, ενδυμάτων και υποδημάτων μειώθηκαν 0,3% σε μηνιαία βάση και 1,0% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων οικιακών αγαθών σημείωσαν πτώση 0,3% στο μήνα και 4,1% στο έτος.

Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στη Μ. Βρετανία συρρικνώνεται από το συνδυασμό υψηλού πληθωρισμού και στάσιμων μισθών, ενώ η αδύναμη αγορά εργασίας και τα υψηλά επίπεδα προσωπικού χρέους πλήττουν την εμπιστοσύνη.




source: capital.gr

No comments:

Share |