Wednesday, August 24, 2011

ΗΠΑ: Υποχώρησε μετά από πέντε χρόνια ο αριθμός των προβληματικών τραπεζών


ΗΠΑ: Υποχώρησε μετά από πέντε χρόνια ο αριθμός των προβληματικών τραπεζών

Όγδοο τρίμηνο κερδών για τις τράπεζες στις ΗΠΑ. Παράλληλα, υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από το γ' τρίμηνο του 2006 ο αριθμός των προβληματικών τραπεζών.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) ο αριθμός των προβληματικών τραπεζών υποχώρησε στις 865 σε σύνολο 7.513 τραπεζών, ενώ στο τέλος Απριλίου ανέρχονταν σε 888.

“Οι τράπεζες συνέχισαν να σημειώνουν σταδιακή και σταθερή πρόοδο ανακάμπτοντας από τη χρηματοπιστωτική κρίση και τη μεγάλη ύφεση,” αναφέρει σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της FDIC, Martin Gruenberg.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου έκλεισαν 22 τράπεζες, αριθμός ο οποίος είναι ο μικρότερος από το πρώτο τρίμηνο του 2009. Παράλληλα το ταμείο που χρησιμοποιεί η υπηρεσία για την κάλυψη του κόστους των τραπεζικών χρεοκοπιών εμφάνισε πλεόνασμα μετά από τρία χρόνια ελλειμμάτων. Συγκεκριμένα, το ταμείο εμφάνισε πλεόνασμα 3,9 δισ. δολ. έναντι ελλείμματος 1 δισ. δολ. το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα κέρδη του κλάδου αυξήθηκαν σε ετήσια βάση 37,9% στα 28,8 δισ. δολ. ωστόσο είναι οριακά μειωμένα σε σχέση με τα 28,9 δισ. δολ. του πρώτου τριμήνου.

Τέλος, το χαρτοφυλάκιο δανείων και μισθώσεων αυξήθηκε κατά 0,9%, ή 64 δισ. δολ., εμφανίζοντας άνοδο για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.



source: reporter.gr

No comments:

Share |