Tuesday, August 9, 2011

Βρετανία: Δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες η βιομηχανική παραγωγή


Βρετανία: Δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες η βιομηχανική παραγωγή

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Στάσιμος παρέμεινε ο βρετανικός βιομηχανικός τομέας τον Ιούνιο, ενώ σε τριμηνιαία βάση γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των δύο ετών, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική στατιστική υπηρεσία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη τον Ιούνιο από το Μάιο, επιβραδύνοντας από την άνοδο του προηγούμενου μήνα κατά 0,8% και χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση της παραγωγής κατά 0,4% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,3%, συμπληρώνοντας την τρίτη διαδοχική πτώση σε ετήσια βάση και χάνοντας τις εκτιμήσεις για άνοδο 0,2%.

Η παραγωγή υποχώρησε 1,6% το β΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το πρώτο τρίμηνο του 2009. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις που είχαν ενσωματωθεί στην πρώτη εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας και είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η καθοδική αναθεώρηση θα έχει μικρό αντίκτυπο στο ΑΕΠ – μικρότερο από 0,05 της εκατοστιαίας μονάδας- κάτι που σημαίνει ότι η υφιστάμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 0,2% το β΄ τρίμηνο δεν αναμένεται να αλλάξει προς το παρόν.

Η βιομηχανική παραγωγή του Ιουνίου επιβαρύνθηκε από τον κλάδο της μεταποίησης, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας. Η παραγωγή του κλάδου υποχώρησε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ στο έτος σημείωσε άνοδο 2,1%.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,9% στο έτος.




source: capital.gr

No comments:

Share |