Monday, July 4, 2011

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση της δραστηριότητας του κατασκευαστικού κλάδου


Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση της δραστηριότητας του κατασκευαστικού κλάδου

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό κλάδο της Μ. Βρετανίας αναπτύχθηκε σε πιο ήπιο ρυθμό στον Ιούνιο ενώ οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες μέσα στο τρέχον έτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο βρετανικός δείκτης PMI των κατασκευών υποχώρησε στις 53,6 μονάδες από 54,0 μονάδες, σύμφωνα με την εταιρεία Markit Economics.

Τα στοιχεία ήταν ανάλογα των προσδοκιών καθώς οι αναλυτές είχα προβλέψει σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ήπια επιβράδυνση στις 53,5 μονάδες. Μία μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες συνιστά επέκταση της δραστηριότητας.

Η μέτρηση του Ιουνίου δείχνει ότι ο κλάδος επεκτάθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η Sarah Bingham, οικονομολόγος της Markit, δήλωσε ότι η μέτρηση «προσθέτει ένα ακόμη τρίμηνο ισχυρής ανάπτυξης, αν και με χαμηλότερο ρυθμό από το πρώτο».

Όμως η δημοσκόπηση έδειξε ότι η εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους τον Ιούνιο, ενώ οι εταιρείες μείωσαν θέσεις εργασίας με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο.





source: capital.gr

No comments:

Share |