Tuesday, July 12, 2011

Μείωση προβλέψεων για ιαπωνική οικονομία


Μείωση προβλέψεων για ιαπωνική οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας μείωσε την Τρίτη τις προβλέψεις της για την αύξηση του ιαπωνικού ΑΕΠ κατά το τρέχον οικονομικό έτος, στο 0,4%, από 0,6%, λόγω των επιπτώσεων από το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι, ενώ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο.

Η Κεντρική Τράπεζα αναβάθμισε την άποψή της για την οικονομία, λέγοντας ότι αυτή αυξάνει ρυθμούς, καθώς περιορίζονται οι επιπτώσεις στην προσφορά από το σεισμό, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας θα είναι χαμηλότερη για το οικονομικό έτος που λήγει το Μάρτιο του 2012, λόγω της «απότομης επιβράδυνσης που σημειώθηκε αμέσως μετά το σεισμό».

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ψήφισε ομόφωνα τη διατήρηση του βασικού επιτοκίου της Τράπεζας μεταξύ 0% και 0,1%.

Ο σεισμός της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι κατέστρεψαν ολόκληρες πόλεις κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής και άφησε περισσότερους από 20.000 νεκρούς ή αγνοούμενους, ενώ έσπειρε τον όλεθρο στη βιομηχανία, ωθώντας την οικονομία σε ύφεση, στη χειρότερη κρίση της Ιαπωνίας από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |