Tuesday, June 28, 2011

ΗΠΑ: Αύξηση σε μηνιαία βάση για τους δείκτες S&P Case-Shiller


ΗΠΑ: Αύξηση σε μηνιαία βάση για τους δείκτες S&P Case-Shiller


Άνοδο σημείωσαν τον Απρίλιο οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την πρώτη αύξηση σε διάστημα οκτώ μηνών, όπως έδειξαν οι δείκτες S&P Case-Shiller για τις τιμές των κατοικιών.

Ωστόσο οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να καταγράφουν πτώση σε ετήσια βάση καθώς η στεγαστική αγορά παλεύει να ανακάμψει εν μέσω της αδύναμης αγοράς εργασίας, τις χιλιάδες κατασχέσεις και τις αυστηρότερες απαιτήσεις στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων.

Η μηνιαία άνοδος αποτελεί "μια ευπρόσδεκτη αλλαγή σε σχέση με τους τελευταίους μήνες", σχολίασε ο David Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής δεικτών της S&P. Ωστόσο "είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε αν αυτό αποτελεί σημείο καμπής".

Ειδικότερα, ο δείκτης Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές σημείωσε άνοδο 0,8% ενώ ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες περιοχές ενισχύθηκε 0,7% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο.

Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση ωστόσο ο δείκτης των 10 περιοχών παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών σημείωσε οριακή πτώση 0,1%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης για τις 10 περιοχές υποχώρησε 3,1%, ενώ για τις 20 περιοχές σημείωσε πτώση 4% σε μη προσαρμοσμένη βάση.



source: capital.gr

No comments:

Share |