Thursday, June 23, 2011

Εντυπωσιακά αποτελέσματα πωλήσεων για τη Mercedes-Benz


Εντυπωσιακά αποτελέσματα πωλήσεων για τη Mercedes-Benz

Μετά από τα θεαματικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2011 η Mercedes-Benz συνέχισε την ανοδική της πορεία στο χώρο των πωλήσεων και το μήνα Απρίλιο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8.2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου φτάνοντας τον αριθμό των 100,703 πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Παράλληλα, από την αρχή του χρόνου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11.5 %, κάτι που αντιστοιχεί σε 381,255 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο πωλήσεων και τμήματος διαφήμισης και μάρκετινγκ Mercedes-Benz Δρ. Joachim Schmidt, «Οι πωλήσεις μας τον Απρίλιο σηματοδοτούν μια επιτυχή αρχή και φέρνουν την καθιέρωση της υπεροχής στην αγορά σε χώρες όπως η Κίνα αφού σπάσαμε το ρεκόρ πωλήσεων. Ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι με την ίδια επιτυχία θα συνεχίσουμε και μετά το τέλος του δευτέρου τριμήνου αφού στόχος μας είναι να συντρίψουμε τα περσινά μας ρεκόρ τοποθετώντας πλέον ψηλά τον πήχη».

Αιχμή του δόρατος για την Mercedes-Benz θεωρούνται μοντέλα όπως οι νέες C-Class και SLK. Το C-Class από την αρχή του χρόνου πήρε τα ηνία της αγοράς αυτοκινήτων και κέρδισε τις καρδιές των καταναλωτών. Ενώ σύντομα η διάθεση στο κοινό του C-Class coupe αναμένεται να συναντήσει ανάλογη επιτυχία με αυτή της κλειστής έκδοσης.
Η άνοδος των πωλήσεων αναμένεται να είναι μεγαλύτερη αφού το Φθινόπωρο αναμένεται να περάσουν τις γραμμές παραγωγής οι καινούριες M-Class και SLS.

«Αυτή η ελκυστική γκάμα μοντέλων ίσως είναι αυτή που μας δίνει πλεονέκτημα», πρόσθεσε ο Dr.Joachim Schmidt, και συνέχισε, «αφού κατακτήσαμε δυνατές αγορές σε Ρωσία, Κινά Αμερική ενώ είχαμε ουσιώδη ανάπτυξη σε Ευρώπη και ειδικά σε μεγάλες αγορές όπως είναι η Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία και Σουηδία. Στόχος μας είναι να φτάσουμε και γιατί όχι να ξεπεράσουμε τα 1,3 εκατομμύρια πωλήσεις σε Mercedes-Benz and Smart fortwo μέχρι το τέλος του 2011. Και αυτό, αφού ακόμα και τα πιο χλιδάτα σε παραγωγή μοντέλα όπως S-Class Sedan, E-class, CLS and E class Convertible είχαν επιτυχία και ουσιαστική ανάπτυξη σε πωλήσεις. Από τον κανόνα της επιτυχίας της Mercedes-Benz δεν έμειναν έξω τα SUV μοντέλα καθώς και το νέο B-Class.

source: automedia.com.cy

No comments:

Share |