Thursday, June 2, 2011

Ο Γιαννάκης Ομήρου εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής


Ο Γιαννάκης Ομήρου εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής

Λευκωσία: Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είναι ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς εξελέγη κατά την τρίτη ψηφοφορία με 28 ψήφους, έναντι 27 ψήφους υπέρ του ανθυποψηφίου του Μάριου Καρογιάν, Προέδρου του ΔΗΚΟ, και αποχή από το Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του κατά την τρίτη φάση της ψηφοφορίας.

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ομήρου ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΣ ΕΔΕΚ, του ΔΗΣΥ, του Ευρωπαϊκού Κόμματος και ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας.

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Καρογιάν ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία ο Μάριος Καρογιάν έλαβε 27 ψήφους (8 του ΔΗΚΟ, 19 του ΑΚΕΛ), ο Γιαννάκης Ομήρου 28 (5 της ΕΔΕΚ, 20 του ΔΗΣΥ, 2 του ΕΥΡΩΚΟ και την ψήφο του Ζαχαρία Κουλία) και ο Γιώργος Περδίκης μία (αυτή των Οικολόγων).

Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία οι συσχετισμοί δεν άλλαξαν και πάλι ο Μάριος Καρογιάν έλαβε 27 ψήφους (8 του ΔΗΚΟ, 19 του ΑΚΕΛ), ο Γιαννάκης Ομήρου 28 (5 της ΕΔΕΚ, 20 του ΔΗΣΥ, 2 του ΕΥΡΩΚΟ και την ψήφο του Ζαχαρία Κουλία) και ο Γιώργος Περδίκης μία (αυτή των Οικολόγων).

Πριν αρχίσει η τρίτη ψηφοφορία, ο Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας ανέδειξε πρόεδρο της νέας Βουλής τον Γιαννάκη Ομήρου που έλαβε και πάλι 28 ψήφους (5 της ΕΔΕΚ, 20 του ΔΗΣΥ, 2 του ΕΥΡΩΚΟ και την ψήφο του Ζαχαρία Κουλία).

Ο έτερος υποψήφιος Μάριος Καρογιάν έλαβε και πάλι 27 ψήφους (8 του ΔΗΚΟ, 19 του ΑΚΕΛ).

Ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης τήρησε αποχή.



source: philenews.com

No comments:

Share |