Thursday, June 2, 2011

Κίνα: Επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής το α΄ εξάμηνο


Κίνα: Επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής το α΄ εξάμηνο


Η ανάπτυξη της κινεζικής βιομηχανικής παραγωγής αναμένεται να επιβραδύνει κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω της παγκόσμιας και εγχώριας οικονομικής αβεβαιότητας, αναφέρει σε έκθεση του το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά 13,5% το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με επέκταση 17,6% ένα χρόνο νωρίτερα και αύξηση 14,2% για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει θέσει στόχο για ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής κοντά στο 11% αυτό το έτος.

Το υπουργείο εκτίμησε παράλληλα ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ η αυστηρότερη νομισματική στάση αναμένεται να συνεχιστεί και το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο.

Τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης των τιμών είχαν κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στις ξένες αγορές σε συνδυασμό με τις εγχώριες ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια και η ξηρασία εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να ασκούν ανοδικές πιέσεις στις τιμές καταναλωτή το β΄ τρίμηνο, όπως αναφέρει το υπουργείο.


source: capital.gr

No comments:

Share |