Friday, May 6, 2011

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο του Μπιν Λάντεν


Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο του Μπιν Λάντεν

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο του ηγέτη της, Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

«Η Αλ Κάιντα δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση στα φόρουμ υπέρ της τζιχάντ στις 6 Μαΐου 2011, επιβεβαιώνοντας το θάνατο του ηγέτη της, Οσάμα Μπιν Λάντεν», όπως αναφέρει το SITE.

Σε μήνυμά της πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα για το θάνατο του Μπιν Λάντεν σε επιχείρηση Αμερικανών κομάντος στο Πακιστάν, η Αλ Κάιντα δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Αποκάλεσε αποκαλώντας το θάνατο του ηγέτη της «κατάρα που θα κυνηγάει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους», προσθέτοντας ότι το αίμα του Μπιν Λάντεν «είναι πολύ πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο για να χύνεται μάταια».

«Αυτό (το αίμα του Μπιν Λάντεν) θα παραμείνει, με την άδεια του Αλλάχ, μία κατάρα θα κατατρέχει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους και θα τους κυνηγά μέσα και έξω από τις χώρες τους», αναφέρει στο μήνυμά της η αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη μετάφραση του SITE.

«Η ευτυχία τους θα μετατραπεί σε λύπη και το αίμα τους θα αναμειχθεί με τα δάκρυά τους», προσθέτει.

Σύμφωνα με το SITE, η οργάνωση απηύθυνε έκκληση για εξέγερση στο Πακιστάν εναντίον της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει κάθαρση της ντροπής που προκάλεσε ο θάνατος του Μπιν Λάντεν στο έδαφος της χώρας.

«Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε ο σεΐχης Οσάμα, να εξεγερθούν και να εξαγνίσουν την ντροπή που έχει επιφέρει στη χώρα μία συμμορία προδοτών και κλεφτών (...) και γενικά να εξαγνίσουν τη χώρα τους από τη βρώμα των Αμερικανών που έσπειραν τη διαφθορά», επισημαίνει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η αλ Κάιντα ανακοίνωσε ακόμα ότι «σύντομα» θα μεταδώσει ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο ηχογράφησε ο Μπιν Λάντεν μία εβδομάδα πριν το θάνατό του.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |