Monday, April 18, 2011

ΗΠΑ: Υποβαθμίζει το outlook, επιβεβαιώνει αξιολόγηση, η S&P


ΗΠΑ: Υποβαθμίζει το outlook, επιβεβαιώνει αξιολόγηση, η S&P


Σε αρνητικό από σταθερό αναθεώρησε το outlook για την πιστοληπτική αξιολόγηση των Ηνωμένων Πολιτειών η Standard & Poor΄s, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση ΄AAA΄ και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση ΄A-1+΄.


Σε σχετική έκθεση, η S&P σημειώνει ότι η αξιολόγηση των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζεται στην υψηλού εισοδήματος, διαφοροποιημένη και ευέλικτη οικονομία. Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι βρίσκει υποστήριξη στο ισχυρό ιστορικό της συνετής και αξιόπιστης νομισματικής πολιτικής που γίνεται πιο εμφανής από την ικανότητα να στηρίξει την ανάπτυξη με ταυτόχρονη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων. Οι αξιολογήσεις, προσθέτει ο οίκος, αντανακλούν επίσης την άποψη μας για τα μοναδικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη δεσπόζουσα θέση του δολαρίου μεταξύ των διεθνών νομισμάτων.

"Αν και πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα υπερκαλύπτουν αυτό που θεωρούμε σημαντικούς οικονομικούς και δημοσιονομικούς κινδύνους για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη μεγάλη εξωτερική θέση των ΗΠΑ ως οφειλέτη, θεωρούμε πλέον ότι ενδεχομένως να μην αντισταθμίζουν πλήρως τους πιστωτικούς κινδύνους για το διάστημα των δύο επόμενων ετών στο πλαίσιο της αξιολόγησης ΄AAA΄", σημειώνει ο αναλυτής της Standard & Poor΄s, Nikola G. Swann.



source: capital.gr

No comments:

Share |