Thursday, April 7, 2011

Νέα υψηλά 2,5 ετών για το αργό, παρά την αύξηση των αποθεμάτων


Νέα υψηλά 2,5 ετών για το αργό, παρά την αύξηση των αποθεμάτων


Με άνοδο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του αργού, έπειτα από έντονες εναλλαγές προσήμων, καθώς οι traders αξιολογούσαν την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ έναντι της συνεχιζόμενης απειλής για αναταραχές στη Μέση Ανατολή.

Το συμβόλαιο του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 49 σεντς ή 0,5% στα 108,83 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας νέο υψηλό 2,5 ετών.

Νωρίτερα, η τιμή του συμβολαίου βρέθηκε να ενισχύεται έως τα 109,15 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο η τάση αντιστράφηκε μετά την ανακοίνωση του ύψους των αποθεμάτων από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Το αργό, τύπου brent κέρδισε 8 σεντς, στα 122,30 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Η τιμή του πετρελαίου "φλερτάρει" τις τελευταίες συνεδριάσεις με νέα υψηλα πολλών ετών, καθώς ο συνεχιζόμενος εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στη Λιβύη αλλά και οι αναταραχές στη Μέση Ανατοκή αποτρέπουν τους επενδυτές από το να ποντάρουν στην πτώση των τιμών.

ΗΠΑ: Άνοδος μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού

Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,952 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 357,664 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 0,357 εκατ. βαρέλια στα 216,679 εκατ. βαρέλια, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μεγαλύτερη υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 1,7 εκατ. βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,195 εκατ. βαρέλια στα 153,52 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 0,3 εκατ. βαρέλια.

Η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων διαμορφώθηκε στο 84,4% από 84,1% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθεί στο 84,70%.


source: capital.gr

No comments:

Share |