Thursday, April 7, 2011

ΕΚΤ: Αύξησε τα επιτόκια στο 1,25% από 1%


ΕΚΤ: Αύξησε τα επιτόκια στο 1,25% από 1%



Στην αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% προχώρησε με σημερινή της απόφαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πραγματοποιώντας μία κίνηση που είχε "δείξει" από την προηγούμενη συνεδρίαση, με σκοπό την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων στο 1,25% από το ιστορικό χαμηλό του 1%, μετά από σχεδόν τρία χρόνια και πλέον η συνέντευξη τύπου του Jean-Claude Trichet αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε ακόμη δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2011, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αναμένουν νέα αύξηση τοπν Ιούνιο.

Πιο αναλυτικά, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης θα αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,25% με ισχύ τις πράξεις που θα διακανονιστούν στις 13 Απριλίου 2011.

Το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 2% με ισχύ από τις 13 Απριλίου, ενώ το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,50% με ισχύ επίσης από τις 13 Απριλίου.


source: capital.gr

No comments:

Share |