Thursday, March 24, 2011

Γερμανία: Υποχώρησε ο σύνθετος δείκτης PMI τον Μάρτιο


Γερμανία: Υποχώρησε ο σύνθετος δείκτης PMI τον Μάρτιο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Με βραδύτερους ρυθμούς αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία τον Μάρτιο, σύμφωνα με την έρευνα των υπευθύνων προμηθειών στους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 60,6 μονάδες από 60,9 το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Markit Economics. Μέτρηση πάνω από τις 50,0 μονάδες υποδεικνύει επέκταση της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα.

Ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό τομέα υποχώρησε στις 60,9 μονάδες από 62,7 μονάδες, ενώ ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών αναρριχήθηκε στις 60,1 μονάδες από 58,6 μονάδες.

Οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να σημειώνουν άνοδο, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες.

Οι επιχειρήσεις ανέφεραν μεγάλη αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών, με οδηγό τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου. Αντιδρώντας, οι επιχειρήσεις αύξησαν τις τιμές τους με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2008, εξέλιξη που καθιστά πιο πιθανή την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Απρίλιο.

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις ιδίως αύξησαν τις τιμές τους με τον ταχύτερο ρυθμό από την έναρξη καταγραφής στοιχείων το 2002.




source: capital.gr

No comments:

Share |