Wednesday, March 9, 2011

Στο Ντουμπάι το φθηνότερο χρηματιστήριο παγκοσμίως, λέει η ING


Στο Ντουμπάι το φθηνότερο χρηματιστήριο παγκοσμίως, λέει η ING

Οι κοινωνικές αναταραχές στη Μέση Ανατολή, κατέστησαν τις μετοχές του χρηματιστηρίου του Ντουμπάι τις πιο φθηνές παγκοσμίως σε σχέση με τα εταιρικά assets.

Το στοιχείο αυτό, αποτελεί σήμα για αγορά από τις ING Groep και Charlemagne Capital.

Ο δείκτης Dubai Financial Market General υποχώρησε 13% φέτος, διαμορφώνοντας την αποτίμηση του χρηματιστηρίου σε 0,6 φορές τα καθαρά assets ή το book value, που αποτελεί discount 67% σε σχέση με το παγκόσμιο μέσο όρο.

Οι μετοχές βυθίστηκαν σε απώλειες καθώς οι διαδηλώσεις που «έριξαν» τις κυβερνήσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία εξαπλώθηκαν στη Μέση Ανατολή, απειλώντας να επιβραδύνουν την ανάπτυξη στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με την ING και την Charlemagne Capital, ο πληθωρισμός στο 0,4% και η ανεργία μόλις στο 0,8%, τοποθέτησαν σε ξεχωριστή θέση το Ντουμπάι, περιορίζοντας την πιθανότητα μιας εξέγερσης και εμφανίζοντας ευκαιρίες για τους επενδυτές.

Τα χειρότερα σενάρια έχουν αποτιμηθεί, δηλώνει ο Mark Krombas, διαχειριστής κεφαλαίων στην Charlemagne Capital, η οποία διαχειρίζεται 3,5 δισ. δολάρια στις αναδυόμενες αγορές. «Για αυτούς που είναι γενναίοι και για επενδυτές με υπομονή, υπάρχουν εκεί πολύ ισχυρές ευκαιρίες», δήλωσε.

Ο Krombas δήλωσε ακόμη ότι οι τιμές των μετοχών μπορεί να σημειώσουν άνοδο στα επόμενα χρόνια, ξεπερνώντας το book value, καθώς η διεύρυνση της εγχώριας οικονομίας βοηθάει ώστε να αυξάνονται οι αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων του Ντουμπάι.

Μάλιστα, ο χρηματιστηριακός δείκτης διαπραγματεύεται 5,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του έτους, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο παγκοσμίως και 30% χαμηλότερα από το μέσο όρο του 8,1 στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών.


source: capital.gr

No comments:

Share |