Friday, March 4, 2011

Greenspan: Βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές


Greenspan: Βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές


Η δυναμική της αμερικανικής οικονομίας ενισχύεται ωστόσο συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που περιλαμβάνουν δημοσιονομικά θέματα και τον πληθωρισμό, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Alan Greenspan μιλώντας στο CNBC.

Η ραγδαία άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η αβεβαιότητα για το διογκούμενο έλλειμμα αποτελούν αρνητικούς παράγοντες για την πορεία της οικονομίας, εκτίμησε. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές "υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία".

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δυναμική της οικονομίας, αφήνοντας έξω το θέμα με τις τιμές του πετρελαίου, τα προβλήματα στη ζώνη του ευρώ και ιδίως τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ, έχει αρχίσει να αποκτά νέα ώθηση", δήλωσε ο Greenspan. "Το συναρπαστικό θέμα για τους αναλυτές θα είναι πώς να ενσωματώσουν τους αρνητικούς παράγοντες", πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις μελλοντικές προσπάθειες της Federal Reserve να συρρικνώσει το γιγαντιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας ο πρώην πρόεδρος της Fed εκτίμησε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να ξεκινήσει να πουλά τα διάφορα περιουσιακά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει -ενυπόθηκους τίτλους, ομόλογα και άλλους τίτλους χρέους- "χωρίς σημαντικές συνέπειες".

Για τον διάδοχο του Ben Bernanke ο Greenspan δήλωσε: "Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση του".


source: capital.gr

No comments:

Share |