Thursday, February 24, 2011

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε η οικονομική εμπιστοσύνη το Φεβρουάριο


Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε η οικονομική εμπιστοσύνη το Φεβρουάριο


Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στις 17 χώρες που μοιράζονται το ευρώ το Φεβρουάριο, με τους μετέχοντες στον κλάδο υπηρεσιών και μεταποίησης να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι αλλά και τους καταναλωτές, λιανοπωλητές και κατασκευαστές να αισθάνονται λιγότερο απογοητευμένοι για τις προοπτικές τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο δείκτης Οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης ανήλθε στις 107,8 μονάδες από 106,8 μονάδες τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων, καθώς οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 107 μονάδες.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών παρέμεινε αμετάβλητος στις 1,45 μονάδες το Φεβρουάριο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2000, υπολείπεται ωστόσο των εκτιμήσεων που τον τοποθετούσαν στις 1,64 μονάδες.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης στον κλάδο υπηρεσιών, ενισχύθηκε στις 11,1 μονάδες από 9,9 τον Ιανουάριο, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως ενώ οι managers δήλωναν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ζήτηση των προηγούμενων μηνών, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί για την αναμενόμενη ζήτηση. Τα στοιχεία ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων.



source: capital.gr

No comments:

Share |