Tuesday, February 22, 2011

Απώλειες 1,8% στο ιαπωνικό χρηματιστήριο


Απώλειες 1,8% στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

Απώλειες της τάξης του 1,8% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei [.N225] , ο οποίος έκλεισε στις 10.664,70 μονάδες. Ισόποση πτώση σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος υποχώρησε στις 956,70 μονάδες.

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο κατέγραψε απώλειες πρώτη φορά μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις εξαιτίας της ρευστοποίησης κερδών την οποία πυροδότησαν οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή, οι οποίες ενδέχεται να έχουν μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Με εξαίρεση κάποιες αμυντικές μετοχές που εξαρτώνται από την εγχώρια ζήτηση, στους περισσότερους κλάδους επικράτησαν πτωτικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές κλείδωσαν τα κέρδη τους στους διάφορους κλάδους.

«Ίσως κατευθυνόμαστε προς μία διόρθωση, αλλά δεν αναμένεται μεγάλη πτώση», σχολιάζει ο Χιροάκι Οσακάμπε, διαχειριστής κεφαλαίων της Chibagin Asset Management.

«Εάν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινωθεί και οι “υπερθερμασμένες” αγορές της Wall Street ακολουθήσουν πτωτική πορεία, ο Nikkei ενδέχεται να ακολουθήσει τις τάσεις υποχωρώντας στο μέσο όρο 25 ημερών (10.548,67 μονάδες)», συμπληρώνει.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |