Tuesday, January 25, 2011

BoJ: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την οικονομία της Ιαπωνίας


BoJ: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την οικονομία της Ιαπωνίας


Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας για τη χρήση που λήγει το Μάρτιο, προχώρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Μάλιστα, προβλέπει ισχυρότερο πληθωρισμό, καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό ενισχύει τις εξαγωγές και δίνει ώθηση στις τιμές των εμπορευμάτων.

Η οικονομία της Ιαπωνίας αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα, έναντι του 2,1% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Τα μέλη της BoJ ψήφισαν ομόφωνα τη διατήρηση του επιτοκίου μεταξύ του 0% και του 0,1% καθώς και το πρόγραμμα αγοράς τίτλων ύψους 5 τρισ. γιεν (60 δισ. δολαρίων).

Οι τιμές των ιαπωνικών ομολόγων υποχώρησαν εν μέσω προσδοκιών ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ενισχύσει την επέκταση της χώρας.

Η εξάρτηση της Ιαπωνίας από τη ξένη ζήτηση αφήνει την οικονομική ανάπτυξη ευάλωτη στο ενδεχόμενο ενίσχυσης του γιεν, που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών και επιδεινώνει τον πληθωρισμό.

Ακόμη, ο διοικητής Masaaki Shirakawa και το δ.σ. της BoJ, προβλέπει ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν 0,3% στη χρήση που ξεκινάει τον Απρίλιο, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 0,1%.

Η τράπεζα πρόσθεσε ακόμη πως αν και ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί αναπάντεχα εάν η ζήτηση από τις αναδυόμενες οικονομίες οδηγήσει υψηλότερα το κόστος των εμπορευμάτων, μια κυβερνητική αναθεώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή αυτό το χρόνο, πιθανότατα θα οδηγήσει σε πτωτική αναθεώρηση.



source: capital.gr

No comments:

Share |