Thursday, January 13, 2011

Καλύτερη των προσδοκιών η βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία


Καλύτερη των προσδοκιών η βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία

Λονδίνο (Dow Jones) Η βρετανική βιομηχανική παραγωγή ήταν ελαφρώς υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν το Νοέμβριο, υποδηλώνοντας ότι ο κλάδος βοήθησε στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στο δ΄ τρίμηνο, απέδειξαν τα επίσημα στοιχεία.

Το ευρύτερο μέτρο βιομηχανικής παραγωγής αυξήθηκε με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν, εξαιτίας της υποχώρησης στην εξόρυξη αερίου και πετρελαίου. Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει τη μεταποίηση, την εξόρυξη, την ηλεκτρική ενέργεια, την παροχή αερίου και νερού, αυξήθηκε 0,4% το Νοέμβριο, μετά από την πτώση 0,1% τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία του Νοεμβρίου ήταν υψηλότερα 3,3% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου σε μηνιαία βάση αναθεωρήθηκαν ανοδικά από την αρχικά ανακοινωθείσα πτώση 0,2%, ενώ τα ετήσια στοιχεία αναθεωρήθηκαν και αυτά ανοδικά ώστε να καταγράψουν αύξηση 3,5% από την αρχικώς ανακοινωθείσα αύξηση του 3,3%, ανακοίνωσε η υπηρεσία στατιστικής.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones την προηγούμενη εβδομάδα, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή του Νοεμβρίου θα αυξηθεί 0,6% σε μηνιαία βάση και 3,3% σε ετήσια βάση.

Η βρετανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,6% το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ήταν υψηλότερα 5,6% σε ετήσια βάση. Τον Οκτώβριο η αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ήταν 0,6% και 5,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα στοιχεία ήταν ελαφρώς υψηλότερα των προσδοκιών, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα αυξηθεί 0,5% σε μηνιαία βάση και 5,4% σε ετήσια βάση.

Στους τρεις μήνες μέχρι το Νοέμβριο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,2%, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% στους τρεις μήνες μέχρι τον Οκτώβριο, έναντι των προηγουμένων τριών μηνών.



source: capital.gr

No comments:

Share |