Thursday, January 20, 2011

Πτώση 1,1% στο Τόκιο


Πτώση 1,1% στο Τόκιο

Πτώση 1,1% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei [.N225] , ο οποίος έκλεισε στις 10.437,31 μονάδες, ενώ με απώλειες της τάξης του 1% έκλεισε και ο διευρυμένος δείκτης Topix στις 927,19 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στην υποχώρηση των ιαπωνικών δεικτών έπαιξαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εταιρειών από τους κλάδους τεχνολογίας και τραπεζών στις ΗΠΑ, ενώ η ισχυρή ανάπτυξη στην Κίνα και η υποτίμηση του δολαρίου ώθησαν τους επενδυτές σε ρευστοποίηση κερδών.

«Κατά πάσα πιθανότητα ο Nikkei περνά μια μικρή υγιή διόρθωση. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, πολλοί ανησυχούν ότι οι εκτιμήσεις ότι οι ιαπωνικές εταιρείες θα ανακοινώσουν ισχυρά κέρδη ίσως ήταν υπερβολικές», σχολιάζει ο Κοίσι Ογκάβα, επικεφαλής διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Daiwa SB Investments.

«Οι traders δεν αγοράζουν επιθετικά μετοχές εταιρειών, παρά τα σχετικά ισχυρά κέρδη, ενώ λόγω του ότι στην αγορά παρατηρείται υπερθέρμανση έως κάποιον βαθμό, αναμένεται ενδεχομένως κάποια πτώση στις αρχές Φεβρουαρίου», εκτιμά ο Χιντεγιούκι Ισιγκούρο από την Okasan Securities.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |