Wednesday, December 22, 2010

Στο ΑΕΠ των ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή


Στο ΑΕΠ των ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή



Στα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για το ΑΕΠ της Βρετανίας, αλλά κυρίως των ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών.

Συγκεκριμένα, στις 15:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Η προσδοκία για σημαντική αναθεώρηση, στο 2,8% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,5% σε τριμηνιαία βάση ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες για την άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις σε υψηλά διετίας.

Νωρίτερα, στις 11:30, ανακοινώνονται τα στοιχεία για τους βρετανικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρίτου τριμήνου. Είναι η τελική αναθεώρηση των στοιχείων και οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή από την αρχική εκτίμηση του 0,8% σε τριμηνιαία βάση 2,8%.

Την ίδια ώρα, ανακοινώνονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, που πλέον έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι ακόμη και ο σύνδεσμος βιομηχάνων της χώρας προβλέπει ότι τα επιτόκια της στερλίνας θα αρχίσουν να αυξάνονται στο εξάμηνο

source: euro2day.gr

No comments:

Share |